Junts per Cassà presenta el seu programa electoral

Aquest dissabte s’ha celebrat l’acte de presentació del programa de Junts per Cassà de cares a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig.

En aquesta ocasió els candidats que ocupen les set primeres posicions a la llista han exposat els diferents punts del programa.

L’alcaldable Robert Mundet ha iniciat l’acte exposant la necessitat de treballar per millorar el percentatge de residus reciclats del poble. No només per preservar el medi ambient, sinó també per reduir la factura de recollida de residus. Una factura que repercuteix directament amb el ciutadà.

També ha parlat de continuar recolzant la cultura, millorant-ne la programació i aconseguint una coordinació eficient amb les entitats.

La Sílvia Martí ens ha exposat les propostes de l’equip de Junts per Cassà pel que fa a l’ educació i la joventut. Ha posat èmfasi en el Pla Educació 360º i també ha apostat per incrementra la col·laboració dels alumnes dels diferents centres en els actes del poble, com la Fira del Tap.


Seguidament, en Christian Cortés ens ha explicat el projecte d’Smart City al poble, un projecte que va destinat a l’aplicació de la tecnologia a la vida quotidiana dels ciutadans, i que persegueis aconseguir un poble més net, més bonic i més eficient.


La Lourdes Martin ha parlat d’esports, ressaltant la necessitat d’incrementar les accions de manteniment en els espais esportius i millorar-ne funcionalitats, com per exemple la climatització del PAV3 o la millora dels vestidors. Per altra banda, també ha ressaltat la importància d’obrir i donar a conéixer rutes a les Gavarres per a tots aquells esportistes no federats com a forma de coneixement i conservació del patrimoni natural del municipi.

En Joan Ignasi Gispert ha parlat d’Economia i de l’estat del comerç i la indústria del
poble. Pel que fa al primer punt, ha volgut ressaltar la feina que es va fer a l’anterior legislatura respecte a la reducció del deute en prop de 3 milions d’euros en una època molt complicada per la recessió econòmica que patíem. Ha proposat reduir l’IBI i fer més bonificacions per famílies monoparentals, equiparant-les a les famílies nombroses. Pel que fa al comerç i la indústria, Gispert ha proposat ajudes fiscals als nous comerços que es vulguin establir al poble. També ha esmentat que si Junts per Cassà guanya les eleccions s’implementarà la figura del gestor de negocis. Aquest gestor ajudaria a promocionar un Polígon Industrial que durant els últims anys ha anat perdent atractiu en comparació amb els pobles veïns i donaria suport a petits empresaris i emprenedors.

La Núria Salvans ha parlat de serveis socials, gent gran i habitatge. Ha destacat que continuaran prioritzant la tasca dels serveis socials i ajudant a les entitats que hi col·laboren. Pel que fa a la Residència Geriàtrica, Salvans aposta per millorar els serveis oferts (com per exemple el servei de cuina), la qualitat de vida dels residents (tractant cada cas de forma individual) i la millora de les condicions laborals dels treballadors perquè la Residència Geriàtrica sigui percebuda com una opció atractiva a l’hora d’ocupar un lloc de treball.
Pel que fa a habitatge, la proposta de Junts per Cassà és la de mediar amb entitats bancàries per oferir un lloguer social a persones joves o famílies monoparentals.

Finalment, en Joan Casabó ens ha parlat de comunicació i participació. En aquest sentit, s’ha ensenyat als assistents un mockup d’aplicació web/app per comunicar-se directament amb l’Ajuntament. Aquesta aplicació servirà, per exemple, per enviar qualsevol incidència que els ciutadans puguin tenir, per saber l’estat dels seus tràmits en qualsevol moment i en qualsevol lloc o per tenir veu en els diferents processos participatius.

L’acte l’ha tancat en Robert Mundet demanant el vot per Junts per Cassà el proper dia 26 de maig i recordant que també se celebren les eleccions al Parlament Europeu. En aquestes, Mundet ha demanat el suport per la llista que encapçala el President Puigdemont. Per dignitat i perquè pugui defensar els interessos del procés català a Europa.

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close